Volg ons via Twitter
Like ons op Facebook

Veilig zonnen; advies voor verantwoord zonnen

Als je het hele jaar door een gezonde bruine teint wilt hebben dan kun je natuurlijk meerdere malen per jaar een zomervakantie nemen of op wintersport gaan. Lukt dit niet dan biedt een zonnebank, sunmobile, zonnehemel of gezichtsbruiner de uitkomst. Let wel op dat je de zonnebank veilig en verstandig gebruikt; hieronder enkele zonnebanktips voor veilig zonnebank gebruik.

  • Alvorens je onder de zonnebank gaat is het verstandig eerst de gebruiksaanwijzing of eventuele waarschuwingen op de zonnebank te raadplegen. Vaak vind je hier verschillende tips voor een verantwoord gebruik van het apparaat.
  • Probeer eerst je huidtype vast te stellen. Op basis van je huidtype kun je opzoeken hoe lang en vaak je van de zonnebank of zonnehemel gebruik mag maken.
  • Begin niet meteen met langdurig zonnen maar bouw de zonnebankkuur langzaam op waardoor je huid langzaam kan wennen aan de zon. Begin met enekele minuten en een paar weken later ga je wat langer. Beperk je in ieder geval tot zo'n 40 / 50 keer per jaar (afhankelijk van je huidtype).
  • Mocht je huid branderig aanvoelen of begint deze te jeuken ga dan direct onder de zonnebank uit!
  • Ga nooit met cosmetica of parfum onder de zonnebank! De combinatie van deze stoffen en UV-straling kunnen huidirritaties of pigmentvlekken veroorzaken.
  • Kijk nooit in de brandende lampen. De UV-straling van de zonnebanklampen kan je netvlies onherstelbaar beschadigen!
  • Gebruik na het zonnen een vochtinbrengende crème of bodylotion, dit voorkomt het uitdrogen en verouderen van de huid.

Wil je echt veilig in de zon en toch snel een mooi egale bruine kleur, bestel dan de CC Cream van Skeyndor. Deze licht getinte CC Crème is voorzien van SPF30 bescherming waardoor de huid beschermd wordt tegen de schadelijke UV stralen van de zon.